En champagne Brut

De fleste ved, at der er stor forskel på, hvor søde forskellige champagner er. De fleste har også oplevet, at det er meget forskelligt, hvad folk foretrækker. Nogle foretrækker de tørreste champagner, mens andre holder mere af de søde. En Brut champagne må indeholde op til 15 gram sukker per liter og ligger således i den tørre ende, da de sødeste champagner kan indeholde over 50 gram per liter. Under betegnelsen Brut findes desuden to underbetegnelser, ”Extra Brut”, der må indeholde op til 6 gram og så den naturlige ”Nature Brut”, der slet ikke må indeholde noget tilsat sukker. Det skal dog siges, at tørheden kun er et parameter at måle champagnen på, og på grund af forskelle i anvendte druesorter, dyrkningssted og behandlingsmetoder, behøver to ”Brut” vine med samme sukkerindhold slet ikke smage ens. Det kan derfor være svært at finde frem til den helt rigtige champagne, selvom man har lagt sig fast på en bestemt tørhedsgrad.

Find frem til den bedste Brut

champagne brutSom sagt er der stadig meget at vælge imellem, selvom man har bestemt sig for en Brut. Smagen af forskellige Brut champagner kan også variere meget, og det kan derfor være en god idé at prøve flere forskellige, inden man køber en masse flasker, hvis man for eksempel skal holde en fest. Skal man holde fest, skal man selvfølgelig også tænke på prisen, så man ikke løber tør for flasker midt i festen, fordi man fandt prisen lidt pebret. Det kan derfor være svært at finde en champagne, der er fantastisk med hensyn til både smag og pris. Derfor kan det være en god idé at søge professionel hjælp til at finde frem til noget godt. På internettet er der masser af gode råd og anbefalinger fra forskellige eksperter, hvor man også kan bestille flaskerne direkte fra hjemmesiden. Ønsker man personlig behandling, kan man selvfølgelig også opsøge en vinkyndig i supermarkedet eller i en vinhandel, der kan hjælpe en med at finde frem til den bedste Brut med hensyn til både smag, kvalitet og pris.

Brut til hvad?

En Brut champagne er yderst egnet til at blive nydt alene som en aperitif eller til en velkomstdrink ved en større festlig begivenhed. Desuden er en tør champagne også velegnet sammen med jordbær eller som akkompagnement til en let forret. Til hovedretter og desserter bør man dog anvende sødere og kraftigere champagner, da disse ikke lige så let drukner i de mange smagsnuancer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *