Kan jeg lave gør-det-selv på min bolig?

At have sin egen bolig har en masse store fordele. Man får nemlig meget mere magt, end hvis man f.eks. lejer sig ind. Det gør nemlig, at man kan gå i gang med en masse projekter uden at spørge om lov først. Til gengæld er det også dig der står til regnskab, hvis der lige pludseligt er noget der går i stykker, for der er ingen andre til at fikse det for dig. En af de fordele du dog har er, at alt der hedder gør-det-selv som kan forbedre dit hus, kan du bare gå i gang med. Det kan være, at du vil bygge et redskabsskur eller lave nogle ændringer i køkkenet eller på badeværelset. Måske skal der en ny lampe op eller en helt tredje ting. Du bliver dog lige nødt til at klappe hesten engang, for selvom du har meget frihed som boligejer, så findes der stadigvæk nogle regler du skal leve op til, så du ikke kommer til skade eller bryder nogle af de love der findes.

Tjek reglementet for din bygning

Gør det selvDet første du skal gøre, før du gerne vil lave noget nyt er, at du skal simpelthen tjekke godt og grundigt efter, om der er nogle bestemte regler for den bygning du bor i. Hvis du f.eks. gerne vil bygge et nyt cykelskur eller en carport, så skal du være opmærksom på, at hvis du laver den større end nogle bestemte mål, så er det faktisk nødvendigt at anskaffe sig en tilladelse først. Det kan også være, at du bor i nogle områder, hvor der er nogle bestemte regler i forhold til hvad du må gøre ved din grund. Måske er nogle af træerne fredet eller en del af den bygning du bor i må ikke ødelægges. Der kan være mange forskellige ting, som kan have ret så store konsekvenser, så det er meget vigtigt, at du undersøge alt dette først.

Du må ikke lave alt gør-det-selv uden hjælp

Når du så endelig skal i gang med arbejdet, så er det faktisk heller ikke alt du må gøre. Som udgangspunkt, så må du lave alt der hedder tømrer- og murerarbejde. Hvis du dog derimod bevæger dig over i ting som VVS og strøm, så skal du begynde at tænke dig om. Her er det nemlig både farligt at lave fejl, men de kan også have store konsekvenser for bygningen. Der er f.eks. nogle vandinstallationer du ikke må ændre på og ligeledes er der også meget el-arbejde, som du simpelthen ikke må udføre, fordi det kan være meget farligt og højne brandfaren væsentligt, så det ikke længere er et spørgsmål om en grim lampe, men menneskeliv. Du kan evt. læse mere på synrgi.dk

Hold øje med økonomien på dine projekter

En af de ting folk ofte glemmer, når de kaster sig over et gør-det-selv-projekt, er økonomien. Det lyder jo ikke så dyrt når man starter, men så hober de forskellige problemer sig op og så er der pludselig ikke flere penge på kontoen. Planlæg din økonomi, når du skal gøre det selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *