Privatpersoner kan med fordel få foretaget en jordanalyse af flere forskellige grunde

Når man flytter ind i nye omgivelser i København eller i de øvrige omgivelser på Sjælland, kan der være visse faktorer man bør tjekke op på, som ikke er særligt åbenlyse at tænke på. Skal du bygge helt om eller rive helt ned og bygge op igen, kan du få brug for at få transporteret jord væk fra dit anlægsprojekt, men dette er ikke noget man bare lige kan give sig i kast med selv. Skal man bortskaffe en større mængde jord fra sin byggegrund skal der foreligge visse dokumenter vedrørende forskellige analyser af jorden. Det er derfor væsentligt at få en professionel til at foretage en jordanalyse af den jord som skal bortskaffes, således at du har forudsætningen for at anmelde din jordflytning og dermed tage dig af det selv. Naturligvis kan man også få professionel hjælp til sin jordhåndtering, men under alle omstændigheder skal man bruge visse dokumenter vedrørende analyser af jorden.

En jordanalyse kan kortlægge hvordan dine haveplanter bedst trives

Skal man ikke i gang med et større anlægsprojekt kan der dog stadig være behov for en analyse af jorden af forskellige årsager. Skal man anlægge bede på sin nye grund kan man have behov for at få en forståelse for det miljø planterne befinder sig i, således man kan sikre sig at de trives og man har mulighed for at foretage en forbedring af miljøet. Det kræver blandt andet en analyse af jorden som planterne slår rødder i, eftersom jorden kan være meget forskellig alt efter om man befinder sig i den ene eller den anden ende af Sjælland. Privatpersoner kan få stor glæde af at få foretaget en jordanalyse hvis deres planter ikke trives – også for at få en forståelse for hvilke planter der så alternativt eventuelt kunne trives i jorden.

Resultaterne på en sådan jordanalyse er en kompliceret størrelse og det kan være meget avanceret at komme igennem sådanne dokumenter på egen hånd, men ofte lægger de professionelle som foretager disse jordanalyser vægt på at få præsenteret disse resultater vedrørende koncentrationsniveauer og forureningstyper så let forståeligt som muligt, således at det er til at forstå for den gennemsnitlige borger. En professionel vil også være i stand til at give rådgivning vedrørende hvilke analyseparametre som egentlig er de relevante at teste, hvilket jo ikke just er givet af sig selv for den almene borger som ikke ved meget om den slags.

Har du børn kan du med fordel overveje en jordanalyse

Jordanalyser anvendes typisk ved børnehaver og legepladser, fordi man skal undersøge om jorden på disse steder eventuelt er forurenet eller giftig. Har man børn kan det derfor måske være fornuftigt og tilrådeligt at gøre det samme i haven. Det er klart at det kan være skadeligt for børn som tilbringer meget tid ude i haven, hvis jorden er forurenet. Især små børn i den orale fase, hvor alting bliver proppet i munden og smagt på, er det rigtig fornuftigt at sikre sig at jorden er god nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *