Gode muligheder for sterilisation af dyr i Ringsted og Holbæk

Ønsker du at få dit kæledyr steriliseret i Ringsted eller Holbæk? Så er der gode muligheder for det. Lokale dyreklinikker foretager ofte neutraliserende indgreb på både hunde, katte og andre kæledyrsarter, så du kan roligt overlade dit kæledyr i dyrlægernes professionelle hænder.

Sterilisation af dyr

sterilisering af dyrDet indgreb, som hindrer at dyret kan reproducere sig selv efterfølgende, kaldes overordnet neutralisation. Man kalder indgrebet kastration, når der er tale om et handyr, hvor testiklerne fjernes operativt eller medicinsk via kemisk kastration. Indgrebet hedder på den anden side sterilisation, når der er tale om et hundyr. Her fjernes æggestikke og livmoder operativt.

I forhold til årsager til at foretage sterilisation af dyr er det meget individuelt for hvert dyr. Det afhænger nemlig meget af dyreart, køn, race, miljø osv.

Der er både fordele og ulemper ved sterilisation af dit kæledyr, som det er vigtigt at du som kæledyrsejer kender til.

På dyreklinikker i både Ringsted og Holbæk foregår sterilisation af eksempelvis en hunkat ved, at dyrlægen fjerner æggestokke og livmoder ved en operation. Ved at foretage dette indgreb undgår man, at hunkatten kommer i løbetid. Det betyder at den ikke bliver drægtig. Sterilisering kan samtidig forebygge diverse sygdomme i hunkattens livmoder og æggestokke. Steriliseringen beskytter desuden mod katte-AIDS og katte leukæmi. Begge er alvorlige sygdomme, som overføres ved bid og seksuel kontakt. Proceduren ved sterilisering er, at dyret ankommer til dyreklinikken om morgenen, hvor den skal have fastet for at være klar til operation. Du og dit kæledyr modtages af en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske. Derefter undersøges dyret ved at lytte til lunger og hjerte. Dyret får en beroligende og smertestillende sprøjte inden operationen. Der ligges desuden et lille plastikrør i en blodåre (venekateter), som sørger for at dyret får sin bedøvelse. Dyret overvåges omhyggeligt under hele operationen. Operationssåret bliver enten syet eller limet. Ved syning skal stingene fjernes efter ca. 10-12 dage. Dyret får lov til at komme hjem samme dag.

Er du ikke vild med ideen om at få foretaget sterilisation af dit dyr i hverken Ringsted eller Holbæk, kan et alternativ være at give din hunkat eller hunhund p-piller. P-pillerne hindrer at katten kommer i løbetid. Når dyrlægen har undersøgt dit kæledyr og konstateret at den er sund og rask, vil du kunne få recept på p-piller til dit dyr – p-piller er nemlig receptpligtige. Det er meget vigtigt at du overholder dosering af p-piller, som skal gives til dit kæledyr én gang om ugen.

Bivirkninger ved sterilisation af dyr

Der er altid risiko for bivirkninger i forbindelse med en operation, uanset om det foretages i Ringsted eller Holbæk. Der indebærer derfor altid en risiko ved alle operationer under fuld narkose. Dog benytter de fleste dyreklinikker sig af en bedøvelsesmetode, hvor risikoen er meget lille.

Steriliserede dyr har en større tendens til at blive tykke end ikke-steriliserede dyr. Dette kan dog afhjælpes ved motion og korrekt fodring.

Har man i stedet valgt at give sit dyr p-piller, kan der dog også være bivirkninger ved dette. Ved lang tids brug af p-piller er der en risiko for, at dyret kan udvikle livmoderbetændelse, brystkræft og sukkersyge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *