Økonomien skal ikke være en byrde i forbindelse med begravelse og bisættelse

Mange bedemænd vil prøve at tage røven på en. Rent ud sagt. De vil prøve at få så mange penge som muligt ud af en. De ved, at man har det svært. De ved, at man ikke kan overskue at indhente tilbud. De ved, at man ofte tager den første den bedste. De tager derfor nogle fuldstændig ublu priser for deres arbejde. Man ender derfor med at betale en masse penge for begravelse og bisættelse. Penge som det kunne være rart at have senere hen. Der er jo så meget andet, man også skal bruge penge på.

Den spirituelle bedemand lægger vægt på at holde en begravelse eller bisættelse, uden at det koster en bondegård. Hun ved, at folk har det svært. At hun kommer ind i deres liv, når de har det mest svært. Hun har derfor nogle rimelige priser. Så er der ingen, der føler sig snydt bagefter. Så føler folk, at de har fået en god service. Det er vigtigere for hende end penge. Derfor tager hun for eksempel heller ikke penge for kørsel. Så længe man bor i Sønderjylland kører hun ud til en. Helt gratis. Det mener hun ikke, at man skal betale for.

Samme service til begravelse og bisættelse

bedemandenSelvom hun tilbyder begravelse og bisættelse til en billig pris, er det ikke dårligere. Det er faktisk præcis det samme man får. Måske vil man endda opleve at få bedre service her. Hun sørger for kørsel af den afdøde og kiste. Hun sørger for blomster og gravsten. Hun sørger for kirke eller kapel. Hun sørger for en eventuel urne. Og hun sørger for alt papirarbejder. Det er dermed den præcis samme service, man får hos andre. Hun sørger bare for at gøre det billigere. Man skal dermed ikke bruge lige så mange penge på begravelsen eller bisættelsen. Det er rart.

Tid til at lytte før og efter begravelse eller bisættelse

Derudover lægger hun også vægt på at lytte og give sig tid. Dermed kan man opleve at få en langt bedre service hos hende end hos andre. Nogle har ikke andre at tale med, når de har mistet en. Så kan bedemanden spille en vigtig rolle. Bedemanden er der og kan lytte. Hvis bedemanden ikke tager sig tid til det, kan man føle sig afvist i sin sorg. Det kan være en ubehagelig fornemmelse. Man vil helst føle sig set og hørt. Man vil helst respekteres og anerkendes. Alt det står den spirituelle bedemand også for i forbindelse med begravelser og bisættelser.

For de fleste bedemænd slutter samarbejdet umiddelbart efter begravelsen eller bisættelsen. Denne bedemand kan dog godt finde på at ringe til sine kunder efterfølgende. Det gør hun for at høre, om der er noget hun kan hjælpe med. Det er særligt folk, der ikke har et så stort netværk. Så kan det være en stor støtte og hjælp, at der er nogen der ringer. Nogen gange er det hjælp nok, at der er nogen der spørger om de skal hjælpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *